[lead]Seier til U17, tap for Senior 2[/lead]

Søndag var det klart for seriestart på Jordal, og U17 åpnet ballet med kamp mot Oslo Vikings. Vanligvis er det alltid stort trøkk og spennende kamper når Trolls og Vikings møtes, men i år har Vikings to U17-lag i seriespill, og laget vi møtte til kamp var Oslo Vikings Hvit – som er «utviklingslaget» til Vikings på U17.


Dette innebærer at Vikings må ha en liste på 20 spillere som kun får spille for «hovedlaget» Oslo Vikings Rød, som spiller i den andre U17-pulja. Med andre ord likner dette mye på opplegget Trolls kjører på seniorlaget, med den forskjellen at det ikke er flere divisjoner på U17, men at lagene spiller i hver sin pulje.
Oslo Vikings Hvit bar preg av at spillerne på laget har lite spilleerfaring og framsto som et veldig ungt lag. Det ble derfor en litt trist kamp vi fikk se, der klasseforskjellen mellom lagene gjorde at dette ble enveiskjøring. På U17 praktiseres løpende klokke når et lag leder med 36 poeng eller mer, slik at kampene da blir ferdig raskere. Trolls passerte 36 poeng tidlig i andre periode, og det ble derfor en forholdsvis avkortet kamp. Sluttresultatet ble 71-0 til Trolls.

Det står respekt av rekrutteringsarbeidet til Vikings som har mange nok spillere til å stille med to lag, og forhåpentligvis er Trolls blant de sterkere lagene i serien slik at Oslo Vikings Hvit slipper å gå gjennom en sesong der alle kampene blir like ensidige som denne.

Med en avkortet U17-kamp ble det en forholdsvis lang pause før Senior 2 startet sesongen mot Tønsberg Raiders. Trolls har i år valgt å prioritere litt hardere hvem som deltar på andrelaget, og hvilte i tillegg til 20-mannslista en del spillere som forventes å få mye spilletid i eliteserieåpningen mot Lura Bulls neste uke.

Første omgang ble preget av to offence som ikke fikk ting til å stemme. Trolls var nærmest i første periode etter at Raiders hadde snappet en punt over hodet på punteren og dermed gitt Trolls en god posisjon på banen, men Trolls ble stoppet på en fumble rundt ti-yardlinja.

Første poeng på tavla fikk Raiders da de fikk til en fin drive rett før pause, også hjulpet av et par penalties på Trolls i avgjørende situasjoner. Det endte med en feil i Trolls coverage som etterlot en vid åpen runningback i endzone, og Tønsberg kunne ta ledelsen 6-0. Trolls prøvde seg på en drive med kort tid igjen, men en dyp pasning ble plukket ned av en forsvarer og Raiders kunne gå til pause med ledelse

Kort tid etter pause tro Tønsberg ifra, da en ny interception ble returnert hele veien for en touchdown. Ekstrapoenget satt ikke denne gangen heller, men Raiders økte til 12-0.

Trolls eneste touchdown kom etter en fin drive, der QB Max Emanuelson til slutt beholdt ballen selv og løp inn til en touchdown ute ved sidelinjen. Trolls satte ekstrapoenget og det ble liv i kampen igjen, men Raiders svarte allerede på neste drive og økte til 18-7. Mot slutten av kampen kunne også Raiders sette spikeren i kista med dagens fjerde TD, og kunne til slutt feire årets første seier.

Andrelagskampen ga mange spillere verdifull erfaring og mulighet til å spille sin første kamp, og selv om trener Scott Boer nok kunne tenkt seg å se offence lykkes litt mer, var det mye læring å hente fra kampen. Resultatet er uansett underordnet for andrelaget, men all ære til Raiders som gjennomførte en solid kamp og utover i kampen fikk ting til å sitte bedre på offence.

Neste kamp på Jordal spilles lørdag 23. april. Da er det de regjerende norgesmestrene Lura Bulls som kommer på besøk. Bulls åpnet serien med tap 14-35 på hjemmebane mot Eidsvoll 1814s, og er garantert sugne på revansj når de kommer til Jordal.