Damene tapte sin historiske åpningskamp.

Som de fleste nok har fått med seg, arrangeres norgeshistoriens første seriespill for damer nå i høst. Trolls damelag fikk æren av å spille den aller første kampen, der de møtte Kristiansand Gladiators på bortebane i Kristiansand. Det var 17 damer som satte seg på bussen ned til Kristiansand fredags kveld, hvorav 15 var klare for å spille kamp dagen etter.

For de aller fleste spillerne våre var dette deres første ordentlige kamp i amerikansk fotball, så det var mye spente ansikter og sommerfugler i magen. Damelaget til Kristiansand startet opp i 2013 og har dermed holdt på et år lenger enn vårt damelag, og vi regnet med at de ville gi oss tøff motstand. Kampen startet på verst tenkelige måte, med en fumble på egen 20 yard som Kristiansand plukka opp, og de fikk da starte sin første offensive drive fra en veldig god posisjon. Til tross for iherdig forsvarsarbeid fra Trollsdamene endte driven i en touchdown, og Kristiansand gikk opp i en tidlig ledelse med 6 – 0.

Trollsdamene slet gjennom hele kampen med angrepsspillet sitt, Kristiansand hadde en tøff D-line som kom gjennom gang på gang og sørget for at quarterbacken vår fikk en vanskelig jobb med å distribuere ballen. Noen lyspunkter var det imidlertid, til tider hadde vi både fine løp, flotte pasninger og skapte 1st down’s, men det holdt altså ikke til poeng på tavla denne gangen. I forsvar gikk det imidlertid langt bedre, vi skapte flere turnovers, inkludert en flott interception, og var generelt plagsomme for angrepsstyrken fra Kristiansand. Stillingen endte til slutt 16 – 0 til Gladiators, etter totalt to touchdowns (uten ekstrapoeng) og to safeties i favør sørlendingene.

Neste kamp spilles 26.09, da møter vi damelaget til Haugesund Hurricanes på hjemmebane. Haugesundslaget startet også opp i fjor, og tapte sin åpningskamp 42 – 0 mot Fredrikstad Queens forrige helg. Vi håper alle store og små Trolls-supportere tar turen til Jordal 26. September og heier damene våre frem til seier!