Få hadde levnet seniorgutta store sjanser i semifinalen mot Oslo Vikings på Frogner på søndag. Vi var i utgangspunktet slått ut av sluttspillet med kun en seier i seriespillet og var bak Lura Bulls på innbyrdes oppgjør, men et poengtrekk for Sandnes-laget gjorde at det likevel ble en ny utgave av «Kampen om Oslo» i semifinalen. Vi gikk inn i kampen med en «ingen ting å tape»-innstilling, og var innstilt på å gi alt for å bevise at vi er et bedre lag enn resultatene i år indikerer, og at vi hadde noe i semifinalen å gjøre.

Kampen ble i starten preget av to defence som spilte hardt og nektet motstanderne å avansere ballen noe særlig. Etter hvert var det Vikings som kom i gang først, og da seriemesterne gikk opp til 14-0 i andre periode trodde nok mange at maskineriet var i gang og at Vikings ville male motstanderen i stykker som de har gjort mange ganger hittil i år. Men Trolls kom tilbake med en langpasning for touchdown og reduserte til 14-7 med tre minutter igjen til pause. Vikings viste at de er et godt coachet lag og spilte smart fotball i den tiden som sto igjen, nok til å komme i field goal-posisjon og øke ledelsen til 17-7 til halvtid.

Vikings økte også til 24-7 i tredje periode, før kampen virkelig tok av i fjerde periode. Trolls svarte med en ny pasningstouchdown og reduserte til 24-13 etter et ekstrapoengsforsøk som gikk til siden for mål. Trolls-gutta så at her var alt mulig, defence steppet opp og offence reduserte igjen, denne gangen til 24-19 etter at topoengsforsøket ikke satt. Kanskje begynte Vikings-gutta å føle litt press på dette tidspunktet, for en rask turnover og ny Trolls-scoring fulgte, og plutselig ledet Trolls 25-24 med 5 minutter igjen av kampen. Vikings ble stoppet på påfølgende drive, og nå begynte det virkelig å lukte sensasjon på beste vestkant.

Det var utrolig nære. En droppet pasning på tredje forsøk med rett over tre minutter igjen hindret oss i å avansere ballen og bruke opp mer tid. Defence kom inn og en ny mulighet forsvant med en droppet interception, før Vikings fant en åpning på en dyp pasning og tok tilbake ledelsen.

Med kort tid igjen måtte Trolls score, men i stedet gikk det galt – Vikings plukket opp en fumble og løp den inn for en ny Touchdown, og økte til 39-25. Trolls offence ga et lite håp med en ny touchdownpasning med 1:17 igjen av kampen. 37-32 og for å vinne måtte Trolls prøve seg på et onside-spark. Det gikk ikke veien, og Vikings kunne da løpe ut klokka.

Kampen markerte, tross at det ikke holdt helt inn, en positiv avslutning på en litt tung sesong der vi i begynnelsen ikke fikk vist hva som bor i laget. Nå venter en lang offseason og mye hardt arbeid for å komme sterkere tilbake i 2018 og hente gullet hjem til Jordal.