Tre Trolls-spillere i EM i flagg-fotball

I helgen ble det avviklet EM i flagg-fotball i Danmark, og Trolls var representert med tre spillere på landslaget. Landslaget ble «kastet sammen» på kort tid som et resultat av krav fra det internasjonale forbundet om at land må delta med landslag, og dette var for Norge det billigste alternativet, siden flagg-fotball har færre spillere, mindre utstyr og har lavere kostnader generelt.

Likevel var det ikke et lag uten ambisjoner som tok turen sydover, og spillerne på laget var mange av de mest toneangivende spillerne i pasningsspillet i den norske serien. Våre representanter Petter Thorp, Sigurd Nordby og Christoffer Delgado var del av en tropp med spillere i hovedsak fra de ulike eliteserielagene.

For de som ikke kjenner flagg-fotball så godt er hjelm og pads byttet ut med et belte rundt livet med to tøyremser (flagg) som er festet med borrelås eller liknende og rives av for å markere en takling. Flagg-fotball er derfor pasningsorientert og med minimalt med kontakt. Det skulle vise seg at forskjellene mellom amerikansk fotball og flagg-fotball er betydelige nok til at et lag med dyktige fotball-spillere ikke uten videre kan hevde seg mot de beste spesialistene på denne varianten av sporten, og det ble derfor ingen seire på det norske laget.

Vi ser fram til å få gutta hjem igjen og regner med at de tar med seg litt ekstra inspirasjon og noen nye erfaringer fra turneringen.

Foto: Amerikansk Fotball Norge