U19 med storseier i seriestarten

Trolls U19 dominerte stort i fjorårets sesong, men har vært gjennom et generasjonsskifte etter at den sterke 97-årgangen gikk over i seniorenes rekker. Årets U19-lag har fått viktige tilskudd fra U17-laget samtidig som noen etablerte  spillere har kommet inn på overganger.

I første seriekamp mot Nidaros Domers på Frogner lørdag fortsatte laget der de slapp i fjor, og vant til slutt 72-0. «Mercy Rule» og løpende klokke slo inn i slutten av første periode, slik at det ble en kraftig forkortet kamp i finværet på Frogner Stadion. Domers ga alt i kampen, men med en svært liten tropp, nytt offensivt system og flere forfall i siste liten ble det tungt for gjestene.

Kampen ga ikke spesielt mange svar på hvor godt årets Trolls-lag er – til det var forskjellen mellom lagene for stor. Men Trolls fikk rotert godt på spillerne og fordelt scoringene godt utover laget, og scoret også poeng i alle faser av spillet – offence, defence og special teams.

I det hele tatt ble det en uke med ujevne resultater i U19-serien. I andre kamper slo Eidsvoll 1814s Gjøvik Swans 48-18 på Bøn og samlelaget BVH Ironmen med spillere fra Vikings, Bærum og Tønsberg slo Åsane Seahawks 48-0 i Bergen. Gjøvik Swans er neste motstander for våre gutter, og kampen spilles neste helg på Gjøvik.

 

Foto: Stine Søderlind