Trolls U15 hadde årets første kamp i Bergen på Lørdag mot Åsane Seahawks. Heldigvis dro vi fra Jordal kl. 15 på fredag, for turen til Bergen skulle vise seg å ta 10 timer pga. av mye trafikk og stengte tunneler. Vell fremme så var det rett i seng og vekking kl. 07.30 til deilig frokost.

For en gang skyld var været strålende vær og banen lå badet i sol. Bergen viste seg fra sin beste side, nesten litt i det varmeste laget for amerikansk fotball. Seahawks inviterte til kamp på en flott bane.

Det var i forkant knyttet stor spenning til hvordan spill og formasjoner satt. Det er blitt lagt ned mye tid på repetisjoner på treningene i forkant. Nerven var der fra når vi ankom stadion.

Årets U15 lag består av noen svært erfarne defensive spillere og noen helt nye. Et lite overtak hadde Trolls før start ved å stille 25 spillere klare til kamp mens Åsane klarte bare å mønster 13-14 spillere.

Og slik skulle kampen også fortone seg.

Forsvarsspillet satt godt, Seahawks sleit med å komme over midtlinja. I angrep gjorde vi flere feil, men noen gode løp gjorde at vi kom fremover på banen og kunne score. Trolls klarte tidlig å få inn 7-0. deretter tok det 20 minutter før neste 7 poenger satt, første TD til Storm. Til pause stod det 14-0 til Trolls. Andre omgang startet med en 6 poenger, og økning til 20-0.

Så skulle D-line vise sin brutale kraft og la ned Åsane`s QB såpass kraftig at dessverre så var kampen over for ham.

Vi har sett det før, lag med få spillere kan gjerne henge med både i  første og andre omgang, men mot slutten så røyner det på. Seahawks hadde bare 14 spillere og ble nok mektige slitne etter hvert. Til slutt gav Seahawks opp, og med løpende klokke og knefall gikk tiden ut.

Trolls vant til slutt 36-0.

Dette var den første kampen for flere av spillerne , blant annet for våre to QBer.

Alle fikk spille og det ble mye spilletid.

Vi er gode bakover, men har mye å jobbe med fremover. Vi har gode løpere, så dette lover bra.

Turen hjem gikk uten hindringer.

 

Tekst: Kai Nordagen og Tor Nordby
Foto: Andreas von Lederhilger