Seier i Haugesund

Fredag ettermiddag satte 26 damer seg i en buss for å ta turen over fjellet, helt til Haugesund, der de skulle spille sin første, og nest siste kamp for sesongen, mot Haugesund Hurricanes.
Spente, nervøse, men klare for dyst, var det opptil flere rookies som nå endelig skulle få kjenne på kroppen hva det vil si å spille amerikansk fotball! Siden serien er avlyst og «dameserien» kun består av Trolls og Hurricanes, var det flere av damene på Kristiansand Gladiators (deriblant verdensmesteren Sonja Drangsholt) som slo seg sammen med Hurricanes for å holde sporten i gang her i landet.

Klokken 14 ble ballen sparket i gang, og det tok ikke mange spillene før Anette Bach Brendes kastet en pasning til Cathinka Sandsdalen som løp inn til kampens første touchdown. Trolls tvang Hurricanes til å gi fra seg ballen, og Sandsdalen løp inn enda en touchdown. Etter dette fikk Hurricanes opp tempoet og svarte med en god drive. I den første halvdelen av kampen scorte Trollsdamene 4 touchdowns med ett godkjent PAT, og Hurricanes løp inn 2 touchdowns med en 2-poenger etter andre TD. Altså var stillingen 25-14 i Trolls favør.

Neste halvdel skulle vise seg å bli to nervepirrende perioder med flere interseptions, hits, sacks, turnovers, og en nesten-scoring av Hurricanes. Samtlige holdt pusten da Hurricanes startet med 1. og inches til mållinja. Med godt defensearbeid endte det heldigvis godt med en fumble og en gjenerobring av Mette Isaksen! Kampen var intens, og det var tydelig at Hurricanes, med hjelp fra Gladiators var ute etter å denge noen trollkvinner etter sesongen sist høst, da Trolls slo alle sine motstandere. Siste halvdel inneholdt ingen flere scoringer, så damene i Trolls kunne stolt kjøre 8 timer hjem, med en solid seier bak seg!

Nå venter 2 uker med intens trening før Haugesunddamene kommer turen over til Oslo for revansje. Vi gleder oss!

 

Tekst: Vibe Solheim
Foto: Ine Olsen, Monica Brubak