Søndag reiste det norske U17-landslaget i amerikansk fotball til Danmark. Der er de på plass for å forberede seg til Nordisk Mesterskap på alderstrinnet, som er i gang i morgen. Da møter Norge vertsnasjonen Danmark kl. 17 i det som blir mesterskapets første kamp.

Norge har allerede møtt Danmark denne uka, om enn ikke i en offisiell kamp, ettersom de to lagene arrangerte en scrimmage mot hverandre i går.

Scrimmagen avslørte at begge lag har en del å jobbe med. For Norges del var det positive glimt i flere deler av spillet, særlig i pasningsforsvaret slik vi forstår det. Det må nok kunne sies at danskene så hakket skarpere ut, og blant annet utfordret Norges evne til å gjøre sikre taklinger. Noen voldsom overmakt var det imidlertid ikke. Begge lags pasningsspill hadde godt av den vindfulle gjennomkjøringen for å bedre presisjon og spillernes evne til å finne hverandre.

Å kjøre scrimmage så tett opp til en turnering hvor man også møtes, er ikke noe nytt for noen av de to landene. Norge og Danmark gjorde nøyaktig det samme et par dager før første kamp i Nordisk Mesterskap for U19-landslag i 2007, og har således en viss tradisjon for å hjelpe hverandre i oppkjøringen til et slikt mesterskap.

Danmark stiller forøvrig med TO lag under årets arrangement, og slik vi forstår det var det både Danmark 1 og Danmark 2 som møtte Norge. Danmark har 90 spillere uttatt til turneringen, så det må kunne sies at de har en imponerende bredde selv opp på landslagsnivå!

Norge har også gjennomført flere treningsøkter både mandag og tirsdag, og vil gjøre det samme i dag, før turneringen altså starter torsdag. Slik vi forstår det er fokuset mye rettet på samspillet som ofte er en stor utfordring for landslag i vår idrett (og forsåvidt andre idretter også, men det er en annen sak). Laget stiller som ferskt, og sist Norge hadde landslag på noenlunde tilsvarende alderstrinn var når Norge spilte borte mot Sverige i 2008 og tapte 6-7. Det blir naturligvis spennende å se hvor Norge står kontra de andre nordiske landene nå, og Norge må som nykommere finne seg i å ikke være favoritter. Derimot har man nok et håp om å kunne overraske og gjøre gode sportslige prestasjoner som legger grunnlaget for fremtidige suksesser. Årets Nordiske Mesterskap blir en nyttig test i så måte. Mesterskapet finner sted i Vejle, og da på Vejle Atletik Stadion.

Turneringsoppsettet for årets Nordisk Mesterskap er som følger:

  • Torsdag 19.10 kl. 17: Danmark vs. Norge
  • Fredag 20.10 kl. 13: Sverige vs. Finland
  • Fredag 20.10 kl. 17: Scrimmage Danmark 2 O vs. D
  • Lørdag 21.10 kl. 10: Bronsefinale #3 vs. #4
  • Lørdag 21.10 kl. 14: Finale #1 vs. #2

Vålerenga Trolls er representert ved:

Trener: Kasper Tveter
QB: Oskar Bakkeli
DL: Theodor Vik og Magnus Dørre
WR: Jacob Ribert og Vetle Werring
LB: Mads Wenli
OL: Jørgen Nordhagen

Det er lange og harde dager for gutta på landslaget.

Eksempel på en typisk dagsplan:

0700- frokost
0730-spillermøte/fysio og taping/behandling
0830-1130 -Trening 1
1130- team stretch
1300-lunsj
1500- spillermøte
1600- taping/fysio
1700- 1900- trening 2
1945- middag.
2100-2230 spillermøte ( gjennomgang av film)
2300- lights out.

Trolls ønsker dere masse lykke til

Foto: Kasper Tveter
Tekst: Kasper Tveter, Truls Bråthen og JM Henriksen
Kilde: http://amerikanskfotball.tnfj.com