Denne helgen har forbundet i samarbeid med Trolls arrangert årets begivenhet innen damefotball; Women’s Open, en internasjonal 7’er-turnering! Dette var den første av noe vi håper på å få etablert som en årlig tradisjon. Trolls stilte med to separerte lag, mens Kristiansand Gladiators fikk med seg noen fra Haugesund Hurricanes og stilte med ett lag. Til sist kom søstrene våre fra Copenhagen Tomahawks med et lag kjørende opp gjennom Sverige.

Med fire lag ble lørdagen fylt opp med 6 kamper á 2×10 minutter, på en 50 yards bane (fremfor 100 yards som de vanligvis spiller på). Alle møtte hverandre en gang hver, og det ble siden regnet ut hvem som skulle møte hverandre i bronsefinale og gullfinale på søndagen.

Det var alt i alt veldig spennende kamper, med gode løpespill, fine lurespill og harde taklinger! Det ble en del skader, men alle har holdt hodet høyt og stemningen har vært god. The game of the day skulle vise seg å være lokaloppgjøret mellom Trolls 1 og 2. Dette var kampen med mest hete, høyest tempo og med bare én takling innenfor målsonen, også kalt safety, i forskjell på scoretavlen.

Lørdagens resultater:

  • Trolls 1 – Gladiators 6 – 22
  • Trolls 2 – Tomahawks 20 – 6
  • Trolls 2 – Trolls 1 20 – 22
  • Tomahawks – Gladiators 0 – 32
  • Gladiators – Trolls 2 26 – 26.
  • Trolls 1 – Tomahawk 24 – 6

Finalene på søndagen ble satt opp utifra lørdagens resultater. Trolls 2 skulle møte Tomahawks i bronsefinale, og Trolls 1 skulle møte Gladiators i gullfinale. Tomahawks måtte dessverre gi seg litt ute i andre omgang, da de lå under med en del, og egentlig gjerne ville rekke å komme hjem til København uten så altfor mange skader. Trolls 2 vant 22-8, og dermed også bronsepokalen!

Finalen mellom Gladiators og Trolls 1 ble en målrik kamp.

Trolls 1 ble kreative med spillene sine, lærte seg signaturspillet til Gladiators, og kjørte det mot dem flere ganger, med hell hver gang. Kampen endte 38-20 i Trolls’ favør og de kunne dra hjem med et godt tak rundt gullpokalen!

Vi anser dette arrangementer som vellykket og håper på gjentakelse og enda flere påmeldte neste år!

Foto og tekst: Vibe Haugejorden