På lørdag spilte U19-laget finale mot BVH Ironmen og hentet hjem gullet på overbevisende vis. Stedet var Briskeby Stadion i Hamar, en flott arena som ga arrangementet en ramme litt utenom det vanlige. Foruten bussen med laget dro en supporterbuss med U15-spillere, foreldre og støttespillere oppover for å heie fram laget til seier. De tilreisende skulle ikke bli skuffet.

Ironmen, som for øvrig har to spillere i stallen som deltok for seniorlaget til Trolls i vårsesongen, overrasket mange ved å slå Eidsvoll 1814s i en spennende semifinale, og kvalifiserte seg med det til sin første finale noensinne. Selv om det ble en klar Trolls-seier i seriekampen mellom lagene, var beskjeden fra trenerne klar på forhånd: Ironmen skulle tas på alvor, og askeladden-historien skulle ta slutt i finalen.

Rammen var satt, lagene var klare, og Trolls eksploderte fra start. Allerede på kampens andre spill kunne Andreas Henstein løpe inn dagens første touchdown. Defence fulgte opp med å løpe inn en løs ball, men dessverre ble det et flagg på spillet og touchdownen ble kalt tilbake. Likevel – Trolls ball og nye 7 poeng på tavla da QB Brage Harby løp ballen inn selv på fjerde forsøk. 14-0, som også skulle stå seg ut første periode.

Defence stoppet Bærumslaget hele kampen igjennom, men også Ironmen hadde sine høydepunkter i kampen. På et tidspunkt holdt defence og special teams dem inne i kampen med to veldig gode punter og en interception på slutten av første periode. Men det kunne ikke vare. En lang pasning til Edy dos Santos økte ledelsen til 20-0, før det var Trolls tur til å plukke ned en av motstandernes pasninger. Det skulle komme to touchdowns til før halvtidshvilen, begge signert Brage Harby på løp. Med 34-0 til pause og løpende klokke rett rundt hjørnet begynte det å bli klart hvilken vei dette ville gå. Det var en selvsikker gjeng som gikk i garderoben i pausen.

Pauseunderholdningen var også av det hyggelige slaget for tilreisende blåkledte, ettersom det der ble premieutdeling for U15-lagene. Trolls ble seriemestre også der, og utdeling på U19-finalen ga en fin ramme for overrekkelse av pokal og medaljer til de yngre juniorene. De to yngste spillerne på U19 måtte også ut en tur i pausen og hente medaljer – Sverre Nordby og Jakob Holten Ribert skulle få med seg to gullmedaljer hjem denne lørdagen.

Etter pausen tok det ikke lang tid før det ble ny scoring og løpende klokke. En lang pasning til Jørgen Sørå Gulbrandsen satte opp en enkel touchdown på løp fra Brage Harby igjen. Samme Harby skulle også løpe inn dagens siste touchdown. Trolls spredte ballen rundt på slutten og ville ha flest mulgi involvert i det offensive spillet, men flere scoringer skulle det ikke bli. Ironmens siste forsøk på å få poeng på tavla ble stoppet med en interception på kampens siste spill, og gutta kunne juble over Trolls femte U19-gull på rad. En imponerende prestasjon, med tanke på den svært solide 97-årgangen som ble for gamle for U19 etter fjorårets sesong.

Trolls femte U19-gull på rad

Finalen ble en flott avslutning på en glimrende sesong for U19, og både defence og offence viste seg fra sin beste side. Laget har kun sluppet inn to touchdowns på 7 kamper (inkludert sluttspillet), og med unntak av seriekampen mot 1814s ble samtlige kamper vunnet med såpass klar margin at det ble løpende klokke underveis. I finalen ble det nok en klar seier, overbevisende spill på begge sider av ballen og ikke minst viste laget samholdet og viljen som har tatt dem hele veien til NM-gullet.

Kampens MVP ble også kåret, og ikke overraskende gikk premien til Brage Harby som med fem touchdowns på bakken og en i lufta gjorde jobben umulig for motstandernes forsvarere hele dagen lang på Briskeby.

Nå venter offseason med seniorlaget for de fleste av gutta, mens enkelte fortsatt er unge nok til å spille U17 neste år – et lag som bør bli å regne med når man ser hva gutta der har utrettet nå i høst. Så gjelder det bare for gutta å holde koken oppe, feire seieren, men ikke hvile på laurbærene. Vi gleder oss allerede til neste sesong.

Tekst: Simen Kristensen