Lørdag 9.desember satt U13 nesa mot Gøteborg og Serneke Prioritet Arena for å delta på Gøteborg Marvels sin årlige Lucia Cup. Hele 28 barn og masse foreldre og søsken var klare for å reise til Gøteborg midt i julestria.

Det var satt opp felles buss for barn og foreldre fra Jordal kl. 06:30. Dessverre gjorde en missforståelse med HMK at bussen ikke kom før kl. 07:30, så det ble en kald affære å stå å hutre på Jordal i en time. Heldigvis la det ingen demper på barna, og bussturen ned til Gøteborg var preget av godt humør og et solid lydnivå. Vi ankom Gøteborg litt før kl. 11:00, og hastet ned i garderoben for å gjøre oss klare til første kamp mot Gøteborg Marvels kl. 11:30. Kampen begynte jevnt, men litt mye nerver på Trolls laget førte til alt for mange fumbler og turnover. Kampen endte til slutt 14-36. Anel Maltez ble kåret til MVP på VIF Trolls.

Etter en kort lunsjpause var det klart for ny match mot Limhamn Griffins. Matchen endte 42-6 til Griffins (de vant til slutt hele cupen). Anel Maltez ble igjen kåret til MVP for Trolls.

Etter en lang dag var det tid for å slappe av litt på rommet og utdeling av Trolls T-skjorter og shortser. Ungene var delt på 4 mannsrom, så avslappingen ble det så som så med.. før det var tid for felles middag.  Etter middagen fikk ungene leke fritt på hotellet og Marvels viste highlights fra SuperBowl i konferanserommet.

Søndag var det klart for to nye kamper, og imponerende nok klarte alle barna å stille til tidlig frokost, og klare til ny kamp kl. 09:00 mot Vesterås Roedeers. Nok engang startet kampen jevnt, men med for mange feil og fumble gjorde vi det vanskelig for oss selv, og et rutinert svensk lag vant til slutt 22-0. Alfred Eide ble kåret til MVP for Trolls.

Siste sjanse for å komme seg videre til sluttspillet var å vinne mot Borås Rhinos som stod uten seier så langt i turneringen. Kampen var utrolig jevn og nervepirrende helt til siste slutt, og både offense og defense gjorde en fantastisk innsats. Trolls gjentok bragden fra Karlstad og vant til slutt 8-0.  Menan Tharmalingam ble kåret til MVP.

Første norske laget som har vunnet i Sverige, to ganger.

Med seier mot Borås Rhinos var det klart for sluttspill og kampen om 3.plassen. Igjen startet kampen svært jevnt og det var lenge 15-8 til Rhinos før Trolls måtte gi etter for presset fra svenskene, og kampen endte til slutt 48-8. Sondre Lunde ble kartet til MVP.

I finalen vant Limhamn Griffins 40-0 over Vesterås Roedeers.

Etter en fantastisk innsats av Trolls ble det stopp på Svinesund for godteri shopping, som var lovet som belønning hvis de vant en kamp.

Tross noen tap ble det lagt ned en fantastisk innsats av laget, og samholdet og heiaropene på sidelinjen ble kommentert av de andre lagene. Trolls spilte jevnt i alle de første omgangene og trenerne benyttet anledningen til å prøve flere spillere i de ulike posisjonene. Det lover svært godt for fremtiden.

Bilder: Per Jonas Lie, Lene Bjørgan, Carina Juliussen, Mette Wenli og Alan Maltez