Nederlaget i serieåpningen ble fort glemt da seniorgutta slo kraftig tilbake i returkampen borte mot Eidsvoll 1814s. Offence scoret 7 ganger og et våkent Trolls-lag tvang fram ikke mindre enn seks turnovers på veien mot en klar seier på kunstgresset ved Eidsvoll Videregående Skole. Da støvet hadde lagt seg og bataljen var over kunne Trolls-gutta juble over 40-20 på poengtavla.

Trolls optionbaserte angrepsspill er i utgangspunktet rigget for å holde på ballen og jobbe seg gradvis nedover banen, men i åpningen av kampen eksploderte Trolls for 15 poeng før Eidsvoll i det hele tatt fikk prøve seg med ballen. QB Atle Haaland løp inn en lang touchdown på Trolls tredje offensive spill, og løp like gjerne inn for to ekstrapoeng umiddelbart etterpå, da en litt høy snap gjorde at Trolls ikke fikk ekstrapoengsparket av gårde som planlagt. Deretter fikk Edy dos Santos kontroll over ballen da Trolls sparket høyt og kort på det påfølgende avsparket. Og ikke lenge etter kunne Sigurd Nordby ta imot en pasning langs sidelinjen og løpe denne inn for Trolls andre touchdown for dagen.

Eidsvoll slo tilbake på sin første besittelse og reduserte til 15-6 på et løp av USA-importen Michael Hall, men en dårlig snap gjorde at det ikke ble noen ekstrapoeng.

Resten av omgangen skulle dreie seg om Trolls på begge sider av ballen. Brage Harby plukket ned to interceptions og satte med det opp en touchdown på løp av Jørgen Sørå Gulbrandsen og et Field goal av Sigurd Nordby som ga 24-6 til pause. Mads Hilton la til en interception på slutten av omgangen.

Andre omgang startet med et aggresivt 1814s-lag som var ute etter å snu kampen. En god retur ble fulgt av et par store spill og en rask scoring. Med et vellykket topoengsforsøk reduserte Eidsvoll til 24-14 og kampen levde igjen. Det begynte for alvor å se skummelt ut for Trolls da offence gikk tre og ut og en svak punt ga hjemmelaget muligheten godt inne på Trolls banehalvdel. Vendepunktet kom da 1814s prøvde seg på en kort pasning på fjerde forsøk. Pasningen ble tatt imot og ville gi fire nye forsøk, men ballen ble slått løs og Trolls fikk kontroll på den.

To driver der begge lag avsluttet med en punt fulgte, før det eksploderte igjen da Gulbrandsen fikk en åpning i midten og løp 75 yards for dagens andre touchdown. 31-14 og Trolls var tilbake på vinnersporet.

Deretter var det 1814s tur til å vise at de kan produsere store spill også. Quarterback Wilhelm Domaas kjøpte seg tid ved å scramble og sendte avgårde en touchdownpasning til Michael Hall over midten. Eidsvoll forsøkte seg igjen på to ekstrapoeng, men denne gangen var Trolls-forsvaret på plass og hindret poeng.

Resten av kampen fortsatte hjemmelaget å jage, mens Trolls brukte tid ved å løpe med ballen. Det skulle bli tid til både en ny touchdown fra Jørgen Gulbrandsen, et field goal av Brage Harby og samme Harby la til en interception på slutten av kampen, Trolls-forsvarets femte turnover i kampen. Sluttresultatet ble dermed 40-20 og Trolls-gutta kunne slippe jubelen løs foran en liten men entusiastisk gruppe bortesupportere.

Kampen var et stort skritt i riktig retning, men laget har fortsatt mye å jobbe med. Fortsatt var det for mange spill som endte med tap av yards, og det glapp et par ganger på defence, men i det store og hele var det store forbedringer fra åpningskampen. Gutta på linja klarte i langt større grad å matche hjemmelagets større spillere i denne kampen, og Trolls viste at de har flere spillere som motstanderne skal være forsiktige med å gi for mye rom å løpe på. Defence steppet opp i en rekke avgjørende situasjoner og special teams bidro med to field goals og en viktig turnover tidlig i kampen.

Hovedtrener Scott Boer var godt fornøyd med kampen: «Vi likte sjansene våre etter forrige kamp, selv om det var mye å rette på. Jeg synes vi fikk brukt tiden mellom kampene godt, og det virker kanskje som Eidsvoll tok seieren litt på forskudd. Det virket ikke som de hadde gjort noen justeringer siden sist, mens vi fikk rettet opp noen ting fra forrige gang, og dette var viktig for at det gikk som det gikk. Nå får vi en god pause fram til neste kamp, og en god mulighet til å få restituert vonde kropper.

Neste kamp blir det tradisjonelle 16. mai-oppgjøret mot Oslo Vikings på Frogner. Det blir uten tvil en tøff kamp der Trolls må finne seg i å være underdogs. Vikings fikk en fotball-leksjon fra Carlstad Crusaders i NEFL-turneringen i helgen og tapte 17-56 på hjemmebane, men spørsmålet er nok om det ikke vel så mye var den norske ligaen som ble satt på plass mot det som har vært topplaget i Norden de siste årene. Vikings satte helgen før Åsane Seahawks på plass med 52-7, så alt tyder på at guttene fra Oslo Vest fortsatt er laget å slå om man vil nå til topps i eliteserien i år.

Tekst: Simen Kristensen