Søndag var det klart for seriestart for U17-laget, og motstander var nykommerne Sand Falcons. Det skulle ende med en solid seier for Trolls-gutta. Da alt var over kunne de blåkledde notere seg for 7 touchdowns og seier med sifrene 54-6.

Gutta tok ikke seieren på forskudd – ingen visste helt hvordan Falcons kom til å bite fra seg, og laget har også med seg noen spillere fra andre klubber. Det var to fulltallige lag som møttes på Frogner, og alt lå til rette for en flott football-dag i solskinnet. Publikum kjente sin besøkelsestid, og det var godt med tilskuere på tribunen, både fra hjemme- og bortelaget. Falcons er en ny klubb, men seniorlaget åpnet serien med en klar seier uka før, og laget har trenere med mye erfaring. Derfor var det knyttet en del spenning til hvor langt de hadde rukket å komme med U17-laget på den korte tiden de har eksistert.

Det skulle likevel fort vise seg at et mer rutinert Trolls-lag hadde god kontroll på kampen. Defence slapp til svært lite, og offence puttet poeng på tavla de fleste gangene Trolls hadde ballen. i første omgang fikk Falcons offence til lite, og det sto 32-0 til Trolls til pause.

Tidlig i andre halvdel økte Trolls igjen, og utløste med det løpende klokke. Andre halvdel gikk dermed fort unna, og lenge så det ut til at bortelaget skulle gå målløse av banen. Men et langt løp over mesteparten av banen rett før sidebytte ga Falcons en gyllen mulighet, og den benyttet de seg av tidlig i fjerde periode. Falcons kunne dermed juble for sin første touchdown på U17-nivå, og det var det vel i grunnen få som ikke unte dem.

Kampen ga ikke alt for mange svar på hvordan Trolls ligger an i år – til det var det for stor forskjell på lagene, men det var for det meste god kontroll på begge sider av ballen. Likevel var det mye positivt for trenerne å ta med seg fra kampen. Mange spillere var involvert, og en rekke spillere markerte seg med scoringer og store spill på defence.

Alt i alt var det en grei gjennomkjøring for Trolls-laget, og selv om det ble et klart tap fikk nok Falcons også med seg mye god læring fra kampen. Vi ser fram til mange spennende oppgjør mellom lagene i årene som kommer, og med litt mer spilleerfaring kan Falcons absolutt bli å regne med fremover.

Neste kamp for Trolls U17 blir nabooppgjøret mot Oslo Vikings førstkommende søndag. Vikings åpnet serien med å tape 9-0 Borte mot Eidsvoll 1814s på søndag, og er nok ute etter å revansjere seg når Trolls kommer på besøk på Frogner. Kickoff er 1400 – vi ses på Frogner.

Tekst: Simen Kristensen