Søndag var det tid for andre kamp for U17-laget. Motstander var Oslo Vikings – det var med andre ord Kampen om Oslo det sto om. Uansett hvilket nivå det spilles på er det alltid noe spesielt over oppgjørene mellom Trolls og Vikings. Rammen var også perfekt. Så man på tribunen var det antagelig like mange tilskuere som på de fleste oppgjør i eliteserien, og været spilte på lag.

Vikings hadde åpnet serien med et knepent tap i en defensiv batalje mot Eidsvoll 1814s, og kampen ville gi en del svar på hvor Trolls ligger an sett opp mot resten av U17-lagene.

Det åpnet godt for Trolls, og gutta så seg aldri tilbake. Først åpnet det seg på en option, slik at Trolls kunne score på et langt løp. 8-0 og alt var i rute. Vikings kjempet godt til tross for en spillerstall som var en del mindre enn Trolls sin, men i de avgjørende situasjonene var våre gutter et lite hakk bedre. I løpet av første halvdel scoret Trolls tre ganger til, alle scoringene på pasninger. Ekstrapoengene satt hver gang, og med to poeng for ekstrapoengspark slik det praktiseres på U17 var stillingen dermed 32-0 til pause. Resultatet var kanskje litt flatterende, for Vikings ble ikke overkjørt i eden grad resultatet antyder, men Trolls gjorde jobben, var dyktige i avgjørende situasjoner og kunne gå til pause med en solid ledelse.

Etter halvtidshvilen jevnet kampen seg ut. Trenerne var bevisst på å sørge for spilletid til alle og brukte anledningen til å involvere flest mulig i spillet. Vikings fikk etter hvert betalt for å fortsette å kjempe, scoret en touchdown og holdt Trolls unna end zone i hele omgangen. Trolls la likevel til 3 poeng på et field goal, og sluttresultatet ble dermed 35-8 i vår favør.

I omgangens andre kamper i U17-serien vant Drammen Warriors 27-24 over Eidsvoll 1814s, etter å ha kommet tilbake fra å ligge under 13-24, mens Kristiansand Gladiators tok en stor seier over Sand Falcons. Trolls og Warriors er dermed U17-seriens to ubeseirede lag, og det blir derfor et avgjørende toppoppgjør når lagene møtes på Frogner søndag 27. mai. Trolls må kanskje finne seg i et lite favorittstempel ut fra hjemmebanefordelen og resultatene så langt i serien, men det er Warriors som kan avgjøre mest med seier: vinner Warriors må de tape mot tabelljumbo Sand Falcons for å miste seriemesterskapet og førsteseedingen i sluttspillet. Vinner Trolls kampen vil oppgjøret mot Eidsvoll 1814s på Bøn 3.juni bli avgjørende.

Tekst: Simen Kristensen
Foto: Miguel Figueroa-Calix