Det ble en tung 16. mai for eliteserielagt, som tapte 50-0 i byderbyet mot Oslo Vikings. Trolls startet kampen med en tynn tropp og uten QB Atle Haaland og klarte aldri å komme inn i kampen. Særlig offence slet kampen igjennom, men utover i andre omgang røynet det også på for et defence som etter hvert måtte stokke mye på laget etter hvert som skader og slitasje gjorde at flere bytter måtte foretas.

 

I første halvdel hang Trolls til dels med og da Vikings gikk til pause med ledelse 21-0 var følelsen at de hadde fått litt godt betalt. To scoringer kom som følge av at Trolls rotet bort ballen på egen banehalvdel, og Trolls fikk kalt tilbake et langt løpespill som ble stoppet rett foran Vikings endzone som følge av en ulovlig blokk på baksiden av spillet.

 

Utover i andre halvdel ble det likevel tungt å holde koken, et fysisk større Vikings-lag med langt flere spillere å rotere på malte etter hvert motstanden i stykker og Trolls klarte aldri å etablere noe spill på offence. Til slutt ble det dermed stygge sifre og en kraftig nedtur etter forrige kamp.

 

Neste oppgjør blir bortekampen mot Åsane Seahawks 26. mai, en kamp der Trolls må nullstille og løfte seg for å komme tilbake på vinnersporet. Seahawks tapte sin siste kamp borte mot Eidsvoll 1814s, og en seier i dette oppgjøret vil ha mye å si når sluttspillsplassene skal fordeles. Alt ligger til rette for et spennende og intenst oppgjør vest for fjellene til helgen.

Tekst: Simen Kristensen