Seniorsesongen i eliteserien har vært en skiftende opplevelse med både store oppturer og store nedturer. For to uker siden måtte Trolls reise hjem fra Bergen med et surt tap i bagasjen. Lørdag slo laget tilbake og utklasset Åsane Seahawks med 43-0 på Frogner. Som resultatet antyder ble det aldri spennende og Seahawks slapp aldri inn i kampen. En etterlengtet opptur gjorde godt for moralen i laget.

 

Trolls kom sterkt ut fra start og scoret allerede på første drive. Etter å ha flyttet ballen på bakken i noen spill kjørte Trolls en flott utført fake og Atle Haaland traff Jørgen Sørå Gulbrandsen med en kort pasning. Derfra ristet Gulbrandsen av seg en takler og satte fart mot endzone. Og selv om en høy snap gjorde at ekstrapoenget mislyktes var 6-0 akkurat den starten Trolls ønsket seg.

 

Seahawks flyttet ballen på neste drive, men ble til slutt stoppet på fjerde forsøk på Trolls banehalvdel, før Trolls ble tvunget til å punte på sin neste besittelse. Det ble en ganske kort punt og Seahawks fikk ballen i ganske god posisjon rundt midtbanen.

 

Trolls defence var aggressive og da Gulbrandsen jaktet ned Seahawks runningback og forårsaket en fumble var Brage Harby på plass for å returnere denne godt inn på Seahawks banehalvdel. Fra god posisjon banket Haaland inn en TD, og ledelsen var økt til to touchdowns. Igjen var det litt krøll med snappen på ekstrapoenget, så det ble med 6 poeng denne gangen også.

 

Trolls defence tvang fram en punt på neste drive, og igjen var det tid for en pasningstouchdown da offence kom på banen igjen. Joakim Solberg tok imot, ristet av seg en takler og løp ballen hele veien inn for dagens tredje TD. Med to mislykkede ekstrapoeng valgte trenerne å gå for to denne gangen, men dessverre uten hell.

 

Første kvarter tok slutt udner scoringen, og Trolls hadde fått kampen inn i et spor den skulle fortsette i resten av dagen. Seahawks satte sammen en god drive fra langt bak på banen, men ble etter hvert tvunget til å punte igjen. Det var nå Trolls tur til å starte i vanskelig posisjon, og laget ble stoppet på tredje forsøk. Laget stilte seg opp for å punte, men Harby så en stor åpning i Seahawksforsvaret og løp i stedet emd ballen for fire nye forsøk. Driven spiste seg nedover banen og brukte opp mye tid fra klokka, før Trolls til slutt ble stoppet på fjerde forsøk.

 

Med kort tid igjen forsøkte Seahawks å få til noe på tampen av første halvdel, men klarte ikke å holde hodet kaldt. Det endte med at Seahawks QB spiket ballen for å stoppe klokka på tredje forsøk med rundt et halvt minutt igjen av omgangen. Dette skulle vise seg å være en kostbar tabbe. Med fjerde forsøk og tid igjen på klokka ville det være riskiabelt å forsøke seg på fire nye forsøk, ettersom våre gutter om dette ble stoppet ville få ballen i god posisjon med tid til å gjøre et par forsøk på å score. Seahawks gikk for en punt, men snappen var til siden for punteren som endte med å måtte legge seg på den. Dermed fikk Trolls en ny sjanse til å øke ledelsen og denne utnyttet laget godt. Harby kom inn som QB og traff Edy dos Santos med en pasning i endzone. Med en sen treff på qb fra Seahawks valgte trenerne å måle opp straffen på ekstrapoenget. Dette gjorde det enklere for Gulbrandsen å banke inn to poeng til og øke ledelsen til 26-0 til pause.

 

Andre omgang startet med Seahawks med ballen, men en interception av Gulbrandsen satte opp Trolls i god posisjon. Riktignok ble Trolls stoppet i redzone denne gangen, men defence fortsatte å presse. En høy snap seilte over Åsanes quarterback og det endte med at Tommy Ta kunne legge seg på ballen på fem-yardlinja. Derfra var veien kort til ny TD, og denne gangen var det Sigurd Nordby som løp ballen inn på venstresiden. Endelig satt også ekstrapoenget og med 33-0 var kampen nå i realiteten avgjort. Nordby var i siget og scoret like godt fra langt ute også på neste drive, før tredje kvarter tok slutt.

 

Fjerde kvarter ga ikek for mange scoringer, Trolls flyttet ballen på bakken og brukte tid. Mads Hilton noterte seg for et par lange løp på venstresiden, og Trolsl siste scoring ble et 37 yards field goal av Brage Harby. Kampen endte dermed 43-0 og Seahwks ble sendt hjem på en tung tur over fjellet med et stort tap i bagasjen.

 

Med seieren krøp Trolls opp på andre plass på tabellen med 4 poeng, ettersom både Eidsvoll 1814s og Åsane Seahawks har blitt trukket et poeng for å ikke stille med tilstrekkelig antall dommere i serien. Dette gir følgende scenario før siste serierunde: Oslo Vikings er seriemestere med 8 poeng før siste kamp mot Trolls. Seahawks og 1814s møtes i Bergen, og vinneren der vil ende på 5 poeng. Trolls må dermed slå Vikings i siste kamp for å sikre andreplassen i serien. Med tap vil Trolls bli nummer tre og vinneren av Seahawks-1814s vil ta andreplassen.

 

Første og andre plass gir plass direkte i semifinalen og hjemmebanefordel i denne. Lagene på tredje og fjerde plass møter hhv. nr 2 og nr. 1 i første divisjon i kvartfinalen. Der er det allerede klart før siste serierunde at Olavs Menn fra Sarpsborg er seriemestere og Kristiansand Gladiators havner på andre plass.

 

På søndag spilles siste seriekamp mot Oslo Vikings, og vi må finne oss i å være solide underdogs etter et klart tap forrige gang lagene møttes. Trolls-gutta ønsker å vise at de kan mer enn det de fikk vist i den kampen, og må nå bruke uka godt til å bli klare til å vise seg fra sin beste side i Kampen om Oslo. Vikings på sin side er antagelig revansjelystne etter å ha tapt sin siste kamp i NEFL (Europacupen for Nord-Europa) mot Tamworth Phoenix i England. Møt opp på Frogner og støtt laget på veien mot sluttspillet!


Tekst: Simen Kristensen
Foto: Siri Vik og Stine Søderlind