Det handlet om seier for å sikre seg plass i semifinalen da U17 stilte til kamp på Karuss i Kristiansand lørdag 9. juni.

Kombinasjonen av kampnerver og ei regnskur ved kampstart som gjorde ballen såpeglatt, gjorde at kampen startet på verst mulig måte for Trolls.
Gladiators satte touchdown på første drive, og selv om Trolls svarte kontant og sikret seg 6-8 ledelse, skulle det bli et nervøst første quarter.

Trolls hadde flere uheldige situasjoner. De mistet ballen først i egen målsone, og seinere to yards fra mål. Gladiators var våkne, fikk også inn ekstrapoengene og det gjorde vondt både på benken og tribunen da Gladiators ledet 29-8.

Men gode trenere vet å motivere spillerne og får de til å beholde trua på eget spill og seier. En fantastisk langpasning satt som den skulle og ga 29-14. Det ble nok en nervepirrende situasjon etter at Gladiators puntet ballen, Trolls mistet mottaket, og Gladiators tok den tilbake på 30 yards. Så snappet Trolls ballen tilbake. På andre forsøk satt nok en langpasning på 50 yards med perfekt mottak og touchdown: 29-20.

Trolls festet grepet, defence snappet ballen flere ganger, linja gjorde jobben sin og pasninger og mottak satt, og 46 sekunder før pause hadde Trolls igjen tatt ledelsen med 29-34.

Det gode spillet fortsatte for Trolls. Gladiators greide å blokkere flere forsøk spark for ekstrapoeng, men da Trolls begynte å løpe de inn, så fikk de også med seg ekstrapoengene. Ved sidebytte var stillingen 29-54, og Trolls økte til 29-61 i starten av fjerde quarter. Dette åpnet for at de unge spillerne også fikk prøve seg i siste del av kampen. Gladiators kom tilbake mot slutten og fikk satt en touchdown. Kampen endte 37-61.

Det var glade spillere og trenere, og et lettet borte-publikum med noe tynnslitte nerver, som satte seg i bussen i retning Langesund og badeland. Dessverre måtte en spiller reise via akuttmottaket med kragebeinsbrudd, men også han var ved godt mot. Det var lagt inn en overnatting med velfortjent pizza og bading for gutta. Kort oppsummert en kjempefin tur både for spillere, trenere og reiseledere – som forøvrig hadde den enkleste jobben med den kjekkeste ungdommen!

Vi gleder oss til semifinalen mot Eidsvoll 1814 på Bøn lørdag 16. juni kl. 14. Disse gutta fortjener en solid heiagjeng på tribunen, så vi håper at mange fra klubben tar turen!

Tekst: Mette Bakkeli