Det var en positiv utvikling siden forrige kamp mot Oslo Vikings, men seniorlaget måtte likevel se seg slått med 21-41 da lagene møttes i siste serierunde. Tapet betyr 3. plass i serien og kvartfinale på lørdag mot Kristiansand Gladiators.

Trolls åpnet godt og scoret på åpningsdriven på et løp av Jørgen Sørå Gulbrandsen. Deretter tok Vikings over og scoret 4 ubesvarte touchdowns før vi reduserte kort tid før pause på et nytt løp av Gulbrandsen. Stillingen til pause var 27-14 og selv om Vikings hadde vært best i første halvdel var ikke kampen utenfor rekkevidde. Forskjellen lå i detaljene: Trolls fumblet en gang og ble stoppet på fjerde forsøk en gang, mens Vikings to ganger lyktes med å konvertere på fjerde forsøk – en av disse for en lang touchdown. Vikings tok også fram et par solide enkeltprestasjoner, en scoring kom etter et langt løp der Trolls-forsvaret bommet på flere taklinger og en kom på en lang pasning der Vikings-receiveren hadde en mann på seg men likevel klarte å ta imot pasningen for en touchdown.

Etter halvtid fulgte en tredje periode der Vikings løp, løp og løp med ballen uten at Trollsforsvaret klarte å hindre stadig nye first Downs. Vikings første drive i omgangen varte hele 8 minutter, og ble avsluttet med en touchdown. Da Mats Hilton svarte umiddelbart med å score på den påfølgende returen måtte defence innpå igjen, og selv om vi fikk med oss en touchdown i perioden var ikke offence på banen i hele tredje periode.

Etter hvert måtte trenerne ta større risiko i det offensive spillet for å prøve å putte poeng på tavla. Dessverre ble det i perioder litt for stor risiko, og Vikings-forsvaret kunne plukke ned et par interceptions. Vikings scoret en gang i fjerde periode, og sluttresultatet ble med det 41-21.

Alt i alt ga resultatet et rimelig korrekt bilde av kampen. Trolls var med i perioder og produserte både yards og poeng, men det ble litt for mange turnovers, litt for mange glipper på defence og først og fremst fant Trolls aldri svaret mot Vikings løpespill.

Neste kamp blir kvartfinale mot Kristiansand Gladiators på Frogner på lørdag. Dette vil bli første kamp i årets sesong der våre gutter må finne seg i et favorittstempel. Gladiators endte på andre plass i første divisjon, og normalt skal eliteserielagene være favoritter i kamp mot lag fra nivået under. Likevel bør det ikke tas lett på oppgaven: Gladiators har nok ingen planer om å gjøre oppgaven enkel og har fortsatt en del spillere med eliteserieerfaring i troppen.

Går det veien i kvartfinalen venter Åsane Seahawks i Bergen i semifinalen. Seahawks slo tilbake etter et klart tap mot Trolls på Frogner med å beseire Eidsvoll 1814s på hjemmebane i siste serierunde.