I lørdagens kvartfinale møtte Trolls krigerne fra det blide Sørland, Kristiansand Gladiators. Gladiators endte på andre plass i første divisjon, bak Olavs Menn fra Sarpsborg. Det var et ungt Gladiators-lag ispedd noen solide veteraner som tok turen til hovedstaden. Vanligvis har eliteserielagene vunnet klart mot lagene fra divisjonen under og det ble etter hvert klart at denne kampen skulle bli en fortsettelse av den trenden. Det er fortsatt en klar forskjell mellom øverste og nest øverste nivå i norsk amerikansk fotball.

Den største forskjellen lå nok i pasningsspillet. Særlig defensivt slet Kristiansand med å henge med når Trolls QB Brage Harby løp rundt i pocketen og vekselvis flyttet ballen i luften og løp med den selv. Da har poengene en tendens til å renne inn, og Trolls ga seg ikke før det sto 76 poeng på tavla. Gladiators på sin side produserte også en god del på offence og klarte faktisk å score ikke mindre enn fem ganger slik at det til slutt endte 76-34 i favør hjemmelaget.

Trolls var tvunget til å gjøre en del justeringer på offence i Jørgen Sørå Gulbrandsens fravær, og endret derfor til en langt mer pasningsorientert offence. 76 poeng er mye og sånn sett klikket det meste på offence, men det må nok forventes å bli tøffere i helgens semifinale borte mot Åsane Seahawks. Gladiators på sin side fikk målt seg mot nivået i eliteserien, og tar nok med seg mye positivt. 34 poeng viser at man i det offensive ikke er milevis unna og selv om 42 poeng er en klar seiersmargin gir 76-34 et langt bedre utgangspunkt for å krympe avstanden enn for eksempel 42-0.

Et hinder gjenstår på veien mot NM-finalen på Bislett: En lang bortetur og kamp mot et Seahawks-lag som har vunnet alle sine hjemmekamper i eliteserien. På den andre siden vant Trolls klart sist lagene møttes, og til helgen vil vi få svaret på om de Bergenske fjellene fortsatt er ligaens MVP, eller om Trolls kan sikre seg sin første NM-finale siden 2005 og kanskje også den første rene Oslo-finalen på 16 år.

I den andre kvartfinalen slo Eidsvoll 1814`s Olavs Menn og skal dermed spille mot serievinner Oslo Vikings i sluttspillets andre semifinale.

Tekst: Simen Kristensen