Etter en jevn kamp var det til slutt Åsane Seahawks som trakk det lengste strået i semifinalen i Bergen. Kampen endte 24-10 og Seahawks er med det klare for sin første NM-finale gjennom tidene. For Trolls er dermed seniorsesongen over for i år og blikket rettes mot neste sesong.

 

Seahawks har vært sterke på hjemmebane i år, og vunnet alle sine kamper i Bergen, inkludert seriekampen de to lagene imellom. Borte har de slitt mer, og Trolls vant en klar seier da lagene møttes i Oslo. Spørsmålet var derfor om trenden skulle bli brutt i semifinalen, men da støvet hadde lagt seg sto Seahawks igjen med billetten til NM-finalen på Bislett på lørdag.

 

Kampen var preget av to lag som hadde ganske bra kontroll på hverandre defensivt. Vendepunktet kom da en Trolls-fumble i egen endzone på stillingen 10-10 medførte en «gratis» touchdown for hjemmelaget, en ledelse Seahawks aldri ga fra seg. Trolls slet offensivt i hele kampen, men noen lyspunkter var det, først og fremst representert ved et fantastisk pasningsspill til Edy dos Santos som ga kampens eneste Trolls-touchdown tidlig i første periode.

 

Trolls tar nå sommerferie, og i august starter arbeidet med å bygge opp et sterkere lag for 2019-sesongen, samtidig som U19-gullet igjen skal skal forsvares. Flere av spillerne på seniorlaget er fortsatt U19-spillere, og i kombinasjon med en spennende gruppe spillere fra U17-laget som tok bronse i vårens serie er det duket for en spennende høst.

 

NM-finalen spilles mellom Oslo vikings og Åsane Seahawks – vi ønsker lagene lykke til i finalen.

Tekst: Simen Kristensen