Første helgen i oktober reiste Vålerenga Trolls Damer ned til København i Danmark for å delta på en damecamp for kvinner i Europa arrangert av Growth of a Game. Det var 12 representerte land og 250 deltakere fordelt på tre fotballbaner.

Vi ble delt inn i grupper etter posisjon, Vålerenga Trolls stilte med 14 spillere:

Quarterbacks: Signe Hausken og Anette Bach Brenders
Runningback: Ida Alexandra Claussen
Receivere: Malin Milford, Malin Brubak Nordli og Stephanie Härdi
Offencive Line: Catherine Sagaute og Maria Singian
Defencive Line: Ksenia Ustrimova og Katharina Paulsberg
Defensive backs: Sonny Harsem og Dayany Duarte
Linebackers: Tuva Sando og Sandra Blomdahl

Det ble tre treninger, fordelt på to dager. Det ble også spillermøte med de forskjellige posisjonene for å gjennomgå teori og spørsmål fra spillerne. Treningene startet med en felles oppvarming ledet av Spencer Wood, landslagstrener til Belgia. Etter oppvarming ble vi delt inn i grupper etter posisjoner, her ble det lagt vekt på teknikk og hvordan man kan utvikle seg til å bli en bedre spiller. Etter individuell trening, gikk offence og defence sammen for å gå igjennom noen spill. Siste dagen på campen ble avsluttet med scrimmage med fire forskjellige lag, hvor vi fikk gi alt i taklingene og få litt mer spillererfaring.

Bare på to dager kan man se at spillerene har utviklet seg, både på teknikk og spillerforståelse. Det har vært utrolig lærerikt og være på denne campen, og vi kommer til å ta med oss masse erfaring tilbake til Norge. Campen med Growth of the Game har også vært en veldig god oppkjøring til Womens Open, 7-manns turnering den 13. oktober, noe som vi ser veldig frem til!

Tekst: Signe Hausken