Det er 1. desember, klokken er 8:00 og Vålerenga Trolls sine damer finner seg til rette i Kombihallen i Malmø. Laget består av 10 spillere fra Trolls, samt en spiller fra Haugesund Hurricanes og en spiller fra Olavs menn. De er spente på motstanden som møter dem, for i løpet av dagen venter 5 harde kamper mot flere utenlandske lag.

Første kampen har avspark allerede klokken 9:00 etter at arrangøren ønsker velkommen til tidenes første Griffins Womens cup. Banen måler 40×60 yards og kampen er to ganger 10 minutter løpende klokke. Alle de andre 5 lagene spiller 9-manns og stiller kvinnesterke, Trolls har fått godkjennelse til å spille 7-manns på bakgrunn av liten spillerstall. Alle spillerne må se seg nødt til å spille begge veier i løpet av dagen. Åpningskampen spilles mot hjemmelaget Limhamn Griffins og det er en jevn kamp, men byr på en del startutfordringer for Trolls og ender derfor med et 0-8 tap. Etter en kort pause følger kamp nummer to mot svenske Jönköping Spartans. Etter at Trolls var på besøk hos Spartans i fjor vår og vant en scrimmage mot svenskene er de veldig revangelystne og viser hva de er gode for ganske raskt. Det blir en veldig hard kamp på offense og en kamp om å holde følge med et meget bra passningsspilldefense. Når tiden er ute viser stillingen 36-0 og det er klart at Jönköping er et betydelig mer samkjørt og sterkere lag.

Etter en litt lengre pause er det klart for å møte nok en utfordrer. Danske Triangle Razorsbacks stiller for første gang til kamp med sitt nyoppstartede damelag. Spillerstallen har bra størrelse, men det er mange spillere som får sitt første møte med å spille kamp. Det blir en jevn kamp og Trolls tar sine første poeng så langt i turneringen på en safety i første halvdel. Det ser lenge ut som om det skal bli seier for Trolls etter to strake tap, men gleden blir kortvarig etter at danskene tar frem esset i ermet og drar inn to strake touchdown mot slutten av kampen. Stillingen ender til slutt 16-16. Svenske Göteborg Marvels venter i neste kamp og Trolls er forberedt på god motstand på offense. Motstand får de, men klarer likevel å holde igjen en del og får også inn en touchdown før kampen ender 8-20.

Dagens siste kamp for Trolls er mot tyske Hamburg Pioneers Amazons. Alle spillerne begynner nå og merke at det har vært en lang dag, men man merker at lyset i enden av tunellen gir litt ekstra fight i alle spillerne. Det er nå eller aldri, damene gir alt de har igjen av krefter og har det samtidig utrolig gøy på banen. Det syns på resultatet og Trolls tar sin første og eneste seier i turneringen med stillingen 14-8.

Alt i alt har det vært en lærerik dag og bra helg! Vi er stolte over å kunne si at vi har vunnet en kamp mot et utenlandsk lag på utenlandsk jord. Vi takker for samarbeidet med våre søsterklubber som gjør at vi kan reise ut av Norge for å utvikle fotballen for damer videre sammen.

Tekst: Stephani Härdi