Tidlig lørdag morgen, nærmere bestemt kl 06:00 satt 22 barn med foreldre og søsken turen mot Serneke Prioritet Arena i Gøteborg med felles buss for å delta på årets store begivenhet, Lucia Cup.

Litt småtrøtte ankom vi Gøteborg litt før kl. 10:00. Etter rask omkledning var vi klar for cupens første kamp mot vertslaget Gøteborg Marvels. Kampen var utrolig jevn hele veien, og endte til slutt med uavgjort, 14-14, det var kun små marginer som gjorde at ikke Trolls avgjorde i sluttminuttene.

Etter en kort pause var det klar for ny match mot MSAFF som er et kretslag i regi av svenske forbundet. Motstanden ble noe tøffere og selv om vi holdt følge lenge endte det med tap, 14-30.

Etter en kort og god lunsjpause var det klart for ny match mot Borås Rihnos, et lag vi har møtt flere ganger tidligere. Gutta leverte en fantastisk oppvisning, hvor det meste stemte og etter fulltid stod det hele 34-12 på tavla.

Etter en veldig lang dag var det tid for å slappe av litt på rommet før felles middag. Ungene var delt på 4 mannsrom, så avslappingen ble det så som så med.. Etter middagen fikk ungene leke fritt på hotellet og besøke hverandres hotellrom. Tydelig at det er gøy å få litt fri fra mor og far.

Søndag var det tidlig opp til frokost kl 07:00, og klar for ny kamp mot et lag vi kjenner godt, Eidsvoll 1814’s som bestod av spillere fra Eidsvoll, Lillestrøm Starfigters og Oslo Viking. Imponerende nok klarte alle barna å stille til tidlig frokost. Med en sterk seier mot Eidsvoll 1814’ s ville Trolls være klare for finale i Lucia Cup.

Kampen mot Eidsvoll’s ble en lett match, og endte hele 32-0. Da vi klarte å holde 0 ble vi står de på delt andreplass med Marvels, men gikk videre til finale grunnet målforskjell, +38 mot +34.

I finalen ble det MSAFF mot Trolls, et lag vi følte vi kunne spille jevnt med hvis vi virkelig tok oss sammen. Dessverre mente MSAFF at de hadde for tunge spillere (spillere over 65kg) kan ikke løpe med ballen, så de valgte å låne 7 store og svært gode spillere fra Marvels. Disse 7 spillerene ble brukt både i offense og defense. Vi opplevde det som svært ufair at de valgte å toppe laget på dette nivået, og lot Marvels spillere spille mer enn sine eg e. Dette førte til at våre gutter dessverre ble litt demotiverte, og stillingen endte 20-56.

Lucia Cup endte med en fantastisk 2. plass de kan være svært godt fornøyd med. Det er førstegangs et norsk lag har tatt pallplassering o Sverige. Som lovet ble det stopp på Svinesund på vei hjem med godteri shopping og burger. Det var god stemning i bussen på vei hjem.