Vålerenga Trolls har siden 2015 hatt et stabilt damelag med mange dyktige spillere og trenere. I Norge har det ikke vært seriespill siden 2016 på grunn for få lag, men Trolls Damer har reist hyppig til utlandet for å spille kamper. Flere spillere fra Trolls har også på eget initiativ spilt seriespill for svenske og danske lag de siste årene. Flere steder i Norge er det damer som vil spille, men som begrenses av at det ikke er fulle lag eller seriespill. Vålerenga Trolls tatt initiativ til å melde på WAFN Valkyries som et nøytralt damelag i den svenske serien våren 2020. 

Hvorfor ikke melde seg på i serien som Trolls?

Målet med denne satsningen er fokus på utvikling av miljø og spillere i Norge. På sikt er målet at Norge igjen får en bærekraftig norsk dameserie med flere stabile damelag. For å få til denne veksten mener vi at vi må samarbeide og ha et tilbud som fremmer utvikling og kamperfaring. Både spillere, trenere og klubber må sammen tilrettelegge for at damer i Norge skal ha et tilbud og noe å trene mot. Dette er bakgrunnen for at Trolls nå tar initiativ til en felles satsning. Vi  i Trolls tror på at samarbeid, og ikke rivalisering, er nøkkelen til utvikling av den lille sporten vi er så glade i. 

Laget som reiser til Sverige våren 2020 har en base av spillere og trenere i Trolls, men  stiller sammen med spillere og trenere fra andre klubber som Valkyries.

Hvem kan være med og hvordan?

Valkyries er åpent for alle damer over 16 år både med og uten erfaring. Spillerne er medlem i sin nærmeste klubb og trener der, men forplikter seg til å delta på camps og å spille kamper med Valkyries. Datoer for dette kommer.

Har du spørsmål, ta kontakt med viftrolls.no og vi setter deg i kontakt med Hovedtrener Andreas Lederhilger og lagleder Tuva Sando. Lik denne facebooksiden for oppdateringer om Valkyries. Aktive spillere er med i denne facebookgruppen. Tips gjerne noen du kjenner som burde bli med! Trolls damer starter treninger igjen Januar 2020. Følg @viftrollsdamer på instagram for treningstider.

Vålerenga Trolls ønsker damene lykke til med satsningen!

Vil du støtte Valkyries?
Det blir mange reiser til Sverige og laget trenger egne drakter og reisetøy. Valkyries er på jakt etter egne sponsorer og kan tilby logo på treningsklær, drakter og promotering i sosiale medier. Ta kontakt om du vil støtte. 

Tekst: Tuva Frølich Sando